Wie is Bianca van Marle

”Het hardlopen zit in me….sterker nog: het hardlopen zit in ons!”, anonymus 2013

Ruim 30 jaar geleden werd ik gegrepen door het hardloop-virus. Na een voorzichtige uitstap richting de triathlon, verschoof de focus al spoedig meer richting het hardlopen.

En niet zonder succes. Na een aantal jaren verdienstelijk op regionaal niveau te hebben gelopen, kon ik me meten met de nationale top.

Ook heb ik op internationaal niveau nog een aantal mooie wedstrijden gelopen. Zo heb ik o.a. de volgende titels behaald:

  • Oostelijk crosskampioen
  • Nederlands studentenkampioen 3-km
  • Nederlands kampioen 40+ op de 10-km
  • 1e plek Berlijn marathon dames 40+.

Door het hardlopen op niveau werd ik me meer bewust van de werking van ons menselijke lichaam en wat er bij komt kijken om een prestatie neer te zetten.

Het zijn niet alleen de trainingen die een belangrijke rol spelen; ook voeding en de factor rust zijn van essentieel belang.

Daarnaast is de rol die de omgeving speelt, of liever gezegd, hoe de omgeving je steunt een belangrijk aspect. Deze steun kun je alleen verdienen wanneer je de sport uitdraagt en anderen daardoor deelgenoot maakt van en enthousiasmeert voor jouw sport.

Het wedstrijdniveau heb ik nu achter mij gelaten en ik sport om lichamelijk fit te blijven. Dit geeft mij ook veel voldoening.

Om nog meer – specifieke – kennis te verkrijgen over ons menselijk lijf, ben ik in 2012 gestart met de opleiding voor sportmasseur. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren verschillende verdiepende opleidingen en cursussen met goed gevolg afgesloten (blessurepreventie, conditie- en hersteltrainer, ASM-instructeur en de basisopleiding voor yoga).

Op 1 september 2013 ben ik gestart met mijn hardloopschool, waarbij ik voor ogen had om anderen te begeleiden bij het nemen van hun eerste hardloopstappen, maar ook bij het verder uitbouwen van hun lichamelijke fitheid, al naar gelang het individuele doel.

Ik hoop door middel van mijn trainingen vele anderen  te enthousiasmeren voor het hardlopen in het bijzonder en het bewegen in het algemeen.

Achtergrond: HBO opleiding personeel & organisatie, vervolgopleidingen en trainingen o.a. op gebied van coaching en lesgeven.

Werkervaring (o.a.):

  • Personeelsadviseur bij een revalidatiecentrum
  • Extern adviseur regionaal ziekenhuis
  • Docent bij een Hogeschool in Deventer en Enschede
  • Coach voor teams en individuen
  • P&O bij een adviesbureau